Gründerhjelp

Har du en spennende idé som du ønsker å videreutvikle så er det mange steder du kan få gode råd og veiledning:

Innovasjon Norge Sogn og Fjordane

Innovasjon Norge Sogn og Fjordane hjelper deg som skal etablere, eller som allerede driver bedrift. Innovasjon Norge har et bredt arbeidsfelt og kan blant annet tilby finansiering og rådgivning.

Kunnskapsparken Sogn og Fjordane

Kunnskapsparken Sogn og Fjordane er skreddersydd for gründere og bedrifter som ønsker ekstra kunnskap, nettverk og kapital. Om du har en spennende idé kan Kunnskapsparken tilby oppfølging og rådgivning innen alle aspekt av forretningsutvikling. De kan også bidra med kontorplass i et miljø med likesinnede, og koble deg til andre innovative gründere samt relevant kompetanse- og kapitalmiljø.

Aksello

Aksello er et regionalt næringsutviklings-selskap og inkubator som holder til i Florø. Aksello er en «non-profit» aktør som gir objektive råd, kobler på rett kompetanse, samarbeidspartnere og økonomiske støttespillere til gründere og bedrifter. Aksello samarbeider både med ferske gründere, oppstartsbedrifter og etablert næringsliv.

Hvordan starte bedrift

Vi anbefaler deg som tenker på å starte bedrift til å besøke Brønnøysundregistrene og Altinn. Her finner du alt du trenger å vite i oppstartsfasen.

Besøk også nettsiden Driftig, et gründersenter på nett for deg som vil skape og drive bedrift i Sogn og Fjordane.

Tilskuddsordninger

Om du ønsker å starte eller videreutvikle bedrift i Vågsøy kan du søke tilskudd hos det kommunale næringsfondet. Fondet skal bli brukt til å styrke nyskapning og næringsutvikling i kommunen. Søknaden sendes inn via regionalforvaltning.no

For råd om etablering av næring i Vågsøy kan du kontakte daglig leder i Måløy Vekst, Randi Humborstad.

Det finnes en rekke støtteordninger for gründere og bedrifter. På Altinn sin oversikt finner du støtteordninger fordelt etter bransje.