Attraktivt sentrum for næringsdrivende og besøkende!

tonje på brua
kollage til sentrumsforening

Kick-off forum

Etablering av en sentrumsforening i Måløy

 kick-off forum 

31.01.2020, kl 13.00-15.30, 

Gate 1, 80

Hva er på agendaen?

Hvorfor trenger vi en sentrumsforening?

Amund Gotteberg

Gårdeier, Butikkseier, formann for handelsforeningen

amund gotteberg
jan willy Føreland

Hvordan skal vi lykkes med å utvikle sentrum?

 

Erfaringer og innlegg

Jan Willy Føreland

prosjektleder wsp norge

Samarbeid for å styrke sentrum

Kristin Gustavsen

adm. dir. Norsk sentrumsutvikling og
daglig leder i stavanger sentrum as

kristin gustavsen
mathias henriksen

Nytt spennende tilbud til ungdommer i Måløy

Mathias Refvik Henriksen

måløy laser tag

Kreativ og strategisk by- og stedsutvikling

Martin Hagen & Emil Bjerke

prosjektledere Natural State AS

martin emil sharpen

I samarbeid med gårdeiere og butikkeiere ønsker Måløy Vekst å etablere en sentrumsforening for Måløy og Deknepollen. Måløy Vekst definerer også Deknepollen som et eget sentrumsområde. 

Det er avgjørende at både Måløy og Deknepollen lykkes med handel, og vi må samarbeide lokalt for å hindre handelslekkasje ut av kommunen. Målet med en sentrumsforening er å skape vekst og utvikling i form av økt handel og et attraktivt sentrum for innbyggere og besøkende. En sentrumsforening skal jobbe aktivt med markedsføring og sikre at alle gårdeiere og butikkeiere blir involvert i utvikling av sentrum.

Måløy Vekst ønsker å snakke med gårdeiere og butikkeiere for å lytte til de enkeltes ønsker, og planlegger dette i januar. Vi har allerede fått en del innspil, f.eks. at vi må forsøke å fylle ledige lokaler i byens sentrum. Derfor har Måløy Vekst skapt en side på nettside vår, hvor ledige lokaler blir annonsert. Vennligst ta kontakt på linda(a)maloyvekst.no for å få lagt ut annonse.

Gjennom de siste månedene har Måløy Vekst hatt kontakt med sentrumsforeninger rundt om hele i Norge, blant annet Byen vår Florø, Kvadraturen i Krisitansand, Sentrumsforeningen i Arendal og Sentrumsforeningen i Stavanger. Vi har fått gode innspill fra Kristin Gustavsen, administrerende direktør for Norsk Sentrumsutvikling, og sentrumskonsulent Jan Willy Føreland, som har over 20 års erfaring med sentrumsutvikling. Med deres solide kompetanse på området har Måløy Vekst valgt å invitere Gustavsen og Føreland til Måløy til kick-off møte med gårdeiere og butikkeiere fredag 31. januar. Sølve Oldeide fra Nordfjord Havn vil også holde innlegg om hvilken betydning en koordinert innsats i sentrum har for cruisesatsing i Måløy i fremtiden. 

 

en sentrumsforening for alle

Vi ser frem til å samarbeide med gårdeiere og butikkeiere for å lykkes med å skape et attraktivt sentrum for næringsdrivende og besøkende!

Send påmelding til: linda@maloyvekst.no