Bedriftsbesøk hos Sætren AS

Fredag 18. februar var vi på bedriftsbesøk hos Sætren AS. Sætren har røtter tilbake til 1920 i Måløy, og etter over 100 år i drift i Måløy er de et veletablert selskap. Bedriften har i dag 40 ansatte innen elektro og automasjon, inkludert 9 lærlinger. 6 på elektro og 3 på automasjon. Hvert år tar de inn 4-5 lærlinger, flesteparten kommer fra Eid videregående skole. 

Teknisk sjef Einar Rune Sætren har sine røtter i selskapet, og runder 40 år som medarbeider i selskapet i år. Det var i sin tid bestefaren hans som startet selskapet. Daglig leder er Kjell Gunnar Tennebø, og administrasjonsleder er Dagrun Almenning Kvalheim. 

I tillegg til elektroinstallasjon, er Sætren er ledende på automasjon. Bedriften driver med flere større utviklingsprosjekter, og de har jobbet med det nye bygget på Kulatoppen de siste årene. Raudeberg/Barstadvika er også et viktig industriområde hvor de har mange oppdrag, blant annet hos det landbaserte oppdrettsanlegget til OFS.

Sætren er en del av et sterkt elektrofaglig miljø i Måløy, og til sammen jobber ca. 100 personer innen elektro og automasjon her i området. Måløymiljøet har mange store oppdrag inn mot opprett, fiskeindustrien, båtbygging og det private markedet. Med et så sterkt og variert næringsliv Måløy har, er det det viktig å ha gode lokale bedrifter som en kan samarbeide med lokalt. 

Vi gleder oss over å ha sterke, lokale bedrifter, og ser frem til å følge med videre på utviklingen hos Sætren!