Bjørn Inge (45) og familien flyttet tilbake til Måløy: – Et valg jeg aldri har angret på

BJØRN INGE STRAND I SELSTAD AS

Nærheten til mektig natur og naturopplevelser var noe av det som veide mest i avgjørelsen om bosted da Bjørn Inge Strand (45) og familien hans valgte å flytte til Måløy etter 16 år i Bergen.

Strand vokste opp i Måløy, er utdannet trafikkflyger for helikopter og har fagbrev som tømrer. I dag jobber han som driftsleder ved Selstads serviceanlegg for oppdrettsnæringen. 
– Her jobber jeg tett sammen med mange dyktige kolleger. Vi har et veldig godt arbeidsmiljø, og jeg er glad for å ha en så solid arbeidsplass som dette. Jeg får ta del i mange spennende prosesser, slik som ansettelser, kundeoppfølging, kvalitetssikring og mye mer – generelt et bredt spekter av arbeidsoppgaver som gjør hver arbeidsdag unik, sier Strand.

Etter mange år i Bergen hvor Strand blant annet jobbet som selvstendig næringsdrivende innen rehabilitering av bolig, ble ønsket om nærhet til familie og naturen rundt Måløy sterkere.
– Både jeg og min kone, Rutt-Lovise, er oppvokst i Måløy, og likte ideen om å flytte nærmere familiene våre. Samtidig så vi muligheter i lokalmiljøet for å kunne bidra med noe.

I Måløy driver familien Strand i dag Sjøbris Adventure hvor det tilbys padlekurs og opplevelser knyttet til blant annet kajakkpadling, coasteering og yoga. Med kajakkurset får grupper med uerfarne og erfarne padlere mulighet til å se noen av Vågsøys severdigheter fra sjøen.
– Vi kjører to typer kajakkurs som handler om padleteknikker, egenredning, navigasjon, planlegging av turer og Coasteering. Min kone gjør også en fantastisk jobb som driver av Flow studio der hun tilbyr yogaundervisning og eventer, i tillegg til et lite utvalg nisjevarer.

Selv trives han godt både på fjellet og på sjøen.
– Jeg liker å gå turer i fjellet, og padler mye kajakk om våren og sommeren når været tillater det. Måløy og området rundt har mye å by på. Vi får en helt unik nærhet til mektig natur og naturopplevelser her, sier Strand.

Strand opplever også næringslivet i Måløy som et veldig positivt miljø å være del av, og ser mye spennende utvikling blant bedriftene i området. – I Selstad satser vi jo videre med utvidelse av serviceanlegget vårt på Trollebø. Jeg er også så heldig å få være leder av «FLYT» her i Måløy. Dette er i regi av Kronprinsparets fond. Her trener vi på ulike strategier for å mestre noen av de utfordringene ungdommen kan møte i livet.

Får du muligheten til å flytte til Måløy enten det er karriere, kjærlighetsliv eller andre faktorer som spiller inn – gjør det! Dette er et valg jeg aldri har angret på at ble tatt.

Også satsningen på Peak Måløy er noe som fenger Strand både privat og gjennom jobben i Selstad. – Peak Måløy kommer til å bli en sterk næringsklynge innenfor de forskjellige næringene vi har her. Dette vil åpne opp for ett nytt og potensielt stort arbeidsmarked i kystbyen. Et fantastisk tiltak for lokalmiljøet.

Når Strand avslutningsvis får spørsmålet om det er noe mer han ønsker å legge til, er talen klar: – Får du muligheten til å flytte til Måløy enten det er karriere, kjærlighetsliv eller andre faktorer som spiller inn – gjør det! Dette er et valg jeg aldri har angret på at ble tatt.


Selstad er en internasjonal leverandør av kompetanse og utstyr til maritime næringer, og har god kunnskap innen samtlige fagområder. Disse inkluderer oppdrettsutstyr, fiskeredskaper, tauproduksjon, sikkerhetsutstyr og utstyr til industri og offshore. Selstad har over 60 år i drift, og hovedkontoret ligger i Måløy. Med 12 avdelinger og datterselskaper i Norge og Danmark har de et godt tilbud til kunder langs kysten, samt internasjonale tilknyttede selskaper rundt om i verden.