Byfjellene i Bergen måtte vike for fjord og fjell i kystbyen Måløy

– Det å kunne ta på seg skoene, gå rett ut døren og opp på en fjelltopp gjør noe med meg!

Sigrun Gautefald (39) er en aktiv, familiekjær og sprudlende dame som er glad i å reise og lese krimbøker. Hun jobber i dag som teamleder for økonomi i Selstad. Her har hun jobbet siden vinteren 2019, og trives godt med de utfordrende og spennende arbeidsoppgavene hun møter på i løpet av en dag.

– I min stilling jobber jeg med føring av regnskapet og oppfølging av balanseposter. I Selstad er jeg så heldig å få jobbe med et bredt spekter av oppgaver som gjør arbeidsdagen ekstra givende. Alt fra kunder- og leverandørhenvendelser til tollbehandlinger m.m.

Etter endt bachelorgrad i regnskap, og et årsstudium innen reiseliv, var det jobbtilværelsen som gjorde at Bergen ble boplass for Sigrun og mannen.

– Planen var at jeg skulle være i Bergen i 1 år mens mannen min tok mastergrad. Men etter studiene fikk jeg jobb innen økonomi og regnskap i shippingbransjen, hvor jeg ble værende å jobbe de neste 11 årene. De gode jobbmuligheter både for meg og min mann gjorde at vi ble værende i Bergen.

Underveis på disse 13 årene de bodde i Bergen kom det barn som gjorde at det måtte tas noen valg for hvordan fremtiden skulle se ut. Hun selv er oppvokst på gård i Telemark, mens hennes mann kommer fra Måløy.

– Det er viktig for meg at guttene mine får en så god oppvekst som mulig, og det ble derfor et vendepunkt når de begynte å komme i skolealder, at hvis vi skulle flytte, så måtte vi gjøre det i den perioden.

Foto: Privat

Et arvet hus på Hjertenes, nærhet til vakker natur og ønske om å komme seg bort fra lange køer på ettermiddagene gjorde at Sigrun og familien valgte å flytte til Måløy.

– Vi hadde et ønske om at barna skulle vokse opp utenfor en storby, da både jeg og mannen min Yngve har fått oppleve dette og ser de gode verdiene i det. En trygghet med mindre skoleklasser, mer natur i nærmiljøet samt besteforeldre i nærheten. Jeg trives i tillegg godt med å gå i fjellet og trene, så det at det ikke bare var ett, men flere treningssenter tilgjengelig var absolutt en bonus for meg når avgjørelsen skulle tas.

Om noen vurderer å flytte til Måløy vil jeg si det er en attraktiv plass å både jobbe og bo. Byen begynner å bli internasjonal, så her er miljøer tilpasset de aller fleste!

Sigrun mener Måløy har alt man trenger. Her finnes kafeer, kino, bowling, et godt næringsliv, vakker natur og ikke minst gode arbeidsmuligheter. Det er også tilrettelagt for gode aktivitetstilbud både for voksne og barn.