Ønsket om «storbylivet» ble valgt bort for gode jobbmuligheter hjemme

CAMILLA HEGGELUND BLÅLID – STAR SEAFOOD

Camilla Hegglund Blålid (24) er opprinnelig fra Holvik, men er nå bosatt på Tennebø i Deknepollen. For ca. 2 år siden, etter å ha bodd i Ålesund i 3 år, valgte Camilla å flytte hjem til Måløy.

– Jeg flyttet hjem først og fremst på grunn av jobbmulighet, men også fordi jeg så hvilke muligheter som er her i nærmiljøet. Det er vel heller ikke til å legge skjul på at jeg er ei familiekjær jente.

Camilla forteller at hun som tenåringsjenter flest også var bestemt på at hun aldri skulle bo på en liten plass uten de store og kjente, og den gang kule, klesbutikkene som H&M, Bikbok o.l

«En jobb man trives i var langt mer viktig enn mulighet for shopping på de «kule» butikkene, og ikke minst før man skjønte at vi har det vi trenger her i nærmiljøet»

– Jeg var en av de som så for meg et liv i en storby med store kjøpesentre og aldri et kjedelig øyeblikk. Der kunne man jo tross alt dra på shopping til enhver tid, og dra på kafé eller kino AKKURAT når man ville! Dette var før jeg skjønte at penger ikke kom av seg selv, og at en jobb man trives i var langt mer viktig enn mulighet for shopping i de «kule» butikkene, og ikke minst før man skjønte at vi stort sett har det vi trenger her i nærmiljøet.

Camilla gikk 3 år på studiespesialiserende ved Måløy videregående skole, og hadde nokså få tanker om hun hva ville videre.

– At jeg havnet i Ålesund var mer eller mindre en tilfeldighet, da jeg egentlig skulle i militæret året etter videregående. Planene ble snudd på hodet bare et par uker før studiestart og en ny epoke i livet stod for tur.

Valget falt på bachelor i økonomi og administrasjon, videre med spesialisering innenfor logistikk. Etter hvert som studietiden gikk, fikk Camilla deltidsjobb innenfor logistikk. Der skjønte hun at hun var en av de som likte å jobbe i team, med hektiske arbeidshverdager med mye å gjøre til enhver tid, og å tenke løsninger fremfor problemer. Etter tre år i Ålesund kom usikkerheten om valget videre, om hun skulle bli der noen år til, eller finne på noe annet.

– Det eneste jeg var sikker på var at jeg nå var klar for å se hvordan arbeidslivet fungerer. Jeg hadde fra tidligere fått øynene opp for hvilke muligheter som fantes i Måløy og omegn ved å delta, og selv være med å arrangere, FramFlyt konferansen på Måløy videregående skole. Her fikk vi et innblikk i hvilke bedrifter som er i nærmiljøet og hva de driver med. Det var da jeg forstod at Måløy og omegn rett og slett har et hav av muligheter. Her har vi et rikt næringsliv som tør å satse, og vi har en fantastisk natur med hav, sjø og fjell rett utenfor inngangsdøren. Vi kan vel si at vi er litt bortskjemte ytterst i vest.

Camilla hadde hørt om bedriften som Hildegunn Osmundsvåg og gjengen i Star Seafood nylig hadde startet opp, og synes dette hørtes svært spennende ut.

«Praten endte i første omgang med sommerjobb i Star Seafood, og deretter fast jobb»

– Jeg hadde hørt mye om laks og sjømat opp igjennom årene, men hadde lite innblikk i hva det dreide seg om. Bedriften virket veldig spennende, og etter å ha lest om arbeidet til Hildegunn og Star Seafood, tenkte jeg at det ikke kunne skade og sende en melding til Hildegunn. Jeg forhørte meg om hvordan de jobbet for å finne ut om dette kunne være noe for meg, og om der eventuelt kunne være jobbmuligheter. Hildegunn var positiv, og vi ble enige om å ta en prat. Denne praten endte i første omgang med sommerjobb i Star Seafood, og deretter fast jobb. Jeg har ennå ikke angret et sekund på at jeg tok sjansen med å sende denne meldingen. Sjømatnæringen er en pulserende og fremoverlent næring med mange muligheter for de som liker hverdager med fart i. Det handler om gode logistikkløsninger og problemløsninger over en lav sko.

Jeg trives i et slikt miljø og vil anbefale andre unge som tenker på å flytte hjem og se på muligheter i vårt nærmiljø. Tør å ta kontakt med de ulike bedriftene for å forhøre deg om hvilke arbeidsplasser og jobbmuligheter som finnes i nærmiljøet vårt, avslutter Camilla.