Gatekunst farger Måløy

Torsdag 17. september var det åpning av det nye veggmaleriet på Måløyterminalen. Primus motor Tone Andal inviterte med seg kunstner Eric Ness Christiansen og Mikael Noguchi for å lage et maleri som minner om historien til «byen ved Stadhavet». Det var nesten 200 personer som møtte opp på åpningen, solen skinte og det var god stemning.

Veggmaleriet er maleri nummer 18. i Måløy-området, og dette er det desidert største maleriet på hele 275 kvm. Maleriet er synlig fra sjøen og vil fungere som promotering for Måløy. Tone Andal forteller til Fjordenes Tidende at hun tror veggmaleriet kommer til å bli et stort fotoobjekt ettersom passasjerbåter, industrifartøy og cruiseskip vil passere. I tillegg vil folk komme på kaien for å studere alle detaljene på maleriet.

På maleriet står det «MÅLØY» i store bokstaver, hvor det er ulike elementer som minnes om Måløy-området i hver bokstav. Maleriet inneholder samtidig andre ulike lokale elementer som Kannesteinen og Kråkenes fyr. Kunstneren illustrere også ulike typer linebåter som kjemper i bølgene i full storm.