Måløy Vekst vil hjelpe sine aksjonærer med rekruttering. Star Seafood ønsker fler med på laget!

marketing

Mange virksomheter har utfordringer med å rekruttere nok og kompetent arbeidskraft. Dette kan i verste fall hemme veksten i virksomheten, og føre til flytting av viktige funksjoner og arbeidsplasser.

Måløy har et spennende og fremadstormende næringsliv med utrolig mange spennende ledige stillinger. Daglig leder for Måløy Vekst, Randi Humborstad, forteller at det er mange saker som opptar aksjonærene når Måløy Vekst er på besøk, og at et av emnene som oftest kommer opp er rekruttering. – Mange selskaper opplever at de gjerne vil ansette, men at de ikke når ut til de rette søkerne, eller at de trenger hjelp til selve rekrutteringsprosessen.

I lys av dette har Måløy Vekst bestemt seg for å skape et verktøy som aksjonærene av Måløy Vekst kan ta i bruk. Måløy Vekst kan bidra i alle deler av rekrutteringsprosessen, helt fra planlegging av prosessen, gjennomføring, markedsføring og tilsetting.

Star Seafood øker i vekst og ønsker flere ansatte

En av aksjonærene til Måløy Vekst er Star Seafood AS som nå skal ut og rekruttere til flere ulike stillinger og ønsker å benytte seg av tilbudet som Måløy Vekst er i gang med. Vi gjorde et intervju med daglig leder Hildegunn Fure Osmundsvåg om hva de er på jakt etter, og hvordan man best kan nå ut. – De store selskapene har rekkevidden til å rekruttere nye personer, men de små- og mellomstore bedriftene er ikke like synlige. Det er viktig å få ut stillingsutlysninger og informasjon i kanaler som synes. Rekrutteringsprosjektet til Måløy Vekst er et godt initiativ og et løft for næringslivet i Måløy, sier Hildegunn.

Star Seafood ble opprettet i 2018 og har hovedkontor i Måløy. Nylig flyttet de inn i nye, flotte lokaler sentralt i Måløy sentrum. Selskapet har spesialisert seg på eksport av norsk laks og ørret som eksporteres til hele verden. Næringen er svært dynamisk, og endringer er en del av hverdagen. Star Seafood kjøper råvarer med oppdrettere lokalisert langs hele norskekysten, og har fokus på god kvalitet og bærekraftig oppdrett. Selskapet har hatt en fin vekst siden oppstart, og omsatte for 730 millioner i 2020. Selskapet har kontor i Måløy og Bergen og teller 8 medarbeidere, men ser nå etter flere. – Teamet er sammensatt av kvinner og menn i alderen 24-60+, så her er det rom for alle aldre, ler daglig leder Hildegunn. Man må like en hverdag med fart i, for her er det sjelden kjedelig!

Videre forteller Hildegunn at det i første omgang er behov for en selger og en logistikkmedarbeider. – Vi er på jakt etter personer som gjerne har erfaring fra lignende stillinger, eller som tilegner seg raskt den kunnskapen man trenger for å gjøre en god jobb. De må kunne jobbe selvstendig, men i et team og være opptatt av verdiskaping.

Hildegunn har selv lang erfaring fra næringen, og forteller om en spennende jobbhverdag bestående av mye ansvar, men også mye reising, treffpunkt og nye kulturer. Hun har lang fartstid som Sales Manager fra ulike eksportører, og 5 år som utsending for Norges Sjømatråd i Madrid. – Det er når du forstår kundens behov at du kan gjøre jobben best. Det var noe av tankene hun og kollegaene hadde da de startet opp selskapet; de ville gjøre avstanden mellom kilden og sluttkjøper noe mindre. – Noe av det gøyeste vi gjør er jo å møte kunden på deres arena og se hva som er viktig for dem, sier hun med iver i stemmen.

De fleste i temaet til Star Seafood har lang erfaring fra næringen. De ansatte har mye erfaring fra blant annet innkjøp, finans, salg, kvalitet og logistikk. – Jeg tror at om du er ny i næringen, så kan du lære mye, og om du allerede kjenner næringen vil du som ansatt hos oss verdsette kompetansen som finnes i selskapet. Når det er sagt så er det ingen av oss som er utlærte, og jeg vil påstå at vi alltid er åpne for nye ideer og tankesett. Det blir spennende å se på selskapet nå og 5 år frem i tid hvor vi står da. En ting er sikkert, og det er at det er uendelig med muligheter der ute om man evner å gripe dem!

Hildegunn smiler og avslutter med; – Hvis du føler at du kunne passe inn i teamet hos oss, så ta kontakt! Vi er alltid interessert i dyktige folk!

Stillingsannonse selger
Stillingsannonse logistikkmedarbeider